Bactovis Probiyotik
Bactovis Probiyotik
Bactovis Probiyotik
Bactovis Probiyotik

Bactovis Probiyotik

Bactovis® 

Probiyotik 


Bactovis Probiyotik Mide asidinden etkilenmeden, bağırsakta çözülen patentli kapsül formu

 

Probiyotik bakteriler sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.*

*(Türk Gıda Kodeksi Resmi Sağlık Beyanları)

 

 

HER KAPSÜLDE 4 FARKLI SUŞ

Bactovis probiyotik, her kapsülde 4 farklı suş içerir. Bactovis® içeriğinde patentli, klinik çalışmaları yapılmış suşlar kullanılmıştır. Bactovis içeriğindeki suşlar şunlardır :



  1. Lactobacillus acidophilus- LA-5®,
  2. Bifidobacterium- BB-12®,
  3. Streptococcus thermophilus- STY-31TM,
  4. Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus- LBY-27TM

 

 

  • HER KAPSÜLDE 10 MİLYAR KOB CANLI PROBİYOTİK BAKTERİ

 

1 kapsül ürün içinde 10 milyar kob canlı probiyotik bakteri bulunmaktadır. Bu bir şişede 300 milyar kob probiyotik bakteri demek

 

 

  • BİTKİSEL ORİJİNLİ, VEGAN DOSTU KAPSÜL

 

Bitkisel orijinli, mide asidinden etkilenmeden bağırsakta çözülen vejeteryan kapsül, vegan dostu DrCaps

 

  • HELAL VE KOSHER SERTİFİKALI. Sertifikalar için : tıklayın
  • PATENTLİ KAPSÜL FORMU İLE YÜKSEK CANLILIK ORANI
  • KULLANIM KOLAYLIĞI


Kapsülleri açarak yemeklere ekleyebilir ve ya probiyotik içeren ev yoğurdu yapabilirsiniz.

 

Hammadde Menşei : Danimarka

 

Kapsül Adedi: 30

 

Kullanım Şekli: Günde 1 kapsül tüketilmesi önerilir.

 

 

 

Neden Bağırsakta Çözülen Probiyotik Kapsül Tercih Edelim ? 

 

 

Probiyotik bakteriler, mide enzimlerine ve mide asidine dayanıklı değillerdir. Bactovis® ürününde kullanılan Bağırsakta Çözülen Probiyotik Kapsül Drcaps®  bakterilerin mide asidinden etkilenip zarar görmesinin önüne geçmek için tasarlanmıştır. 

 

 

 

 

 

BAĞIRSAK FLORASI (MİKROBİYOTA) İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

 1.Bağırsak Florasının Dengesi Neden Çok Önemlidir ?

 

İnsan bedeninde yaklaşık 10 trilyon hücre var iken bağırsaklarımızda yaklaşık 100 trilyon canlı bakteri barındığını tahmin ediyoruz. Vücudumuzda 1, 1.5 kg kadar bir ağırlığa karşılık gelen probiyotikler bakterilerin bizim dostlarımız olduğunu söyleyebiliriz. Rakamlar arasındaki bu fark mikrobiyotanın önemini anlamamız için bize yeterli mesajı veriyor. Mikrobiyotamızı oluşturan bakterilerin eskiden sadece besinlerin parçalanmasından sorumlu olduğu düşünülürken ; artık vitamin ve minerallerin sentezlenmesinden, bağışıklık hücrelerinin oluşumundan, birçok hormonunun sentezlenmesinden, bariyer oluşturarak kan dolaşımına makro partiküllerin karışmasının önlenmesine kadar sayısız faydaları bulunduğuna dair araştırmaların bulguların sayısı her geçen gün artıyor.

 

2.Bağırsak Florasının Dengesi Nasıl Bozulur ?

 Günümüzde yediğimiz içtiğimiz birçok gıdanın içinde bulunan katkı maddeleri, kullanılan antibiyotikler, hayvansal gıdalarla alınan antibiyotik kalıntıları, sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi esnasında kullanılan zirai ilaç kalıntıları gibi birçok etken bağırsak florasının dengesini bozabilir. Özellikle antibiyotik kullanımı floramızı olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple antibiyotik kullanmak zorunda kalındığı durumlarda probiyotik desteği ve beraberinde bolca fermente gıda tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilir.

3.Probiyotik Ürün Seçimi Nasıl Yapılmalıdır ?

 

Probiyotik Ürün seçimi yapılırken ürünün suş içermesine dikkat etmekte fayda vardır. Ürün suş içerse dahi klinik çalışmalarının olması, bu suşların patentli olması, uzun yıllardır kullanılıyor olup olmadığını incelemenizi öneririz.Buradaki en önemli husus ise klinik çalışmalarının birkaç tane ile sınırlı olmamasıdır. 

Önemli bir diğer konu ise probiyotik birçok mikroorganizmanın mide asidine dirençli olmaması nedeniyle probiyotik ürünlerin mide asidinden koruyan bir teknoloji ile üretilen kapsül formunda olup olmadığını araştırmanız.. 


4. Yoğurt ve Kefir Tüketiyorum. Probiyotik Takviyesi Almama Gerek Var mı?

Bu besinlerin sürekli tüketilmesi faydalı olmakla birlikte probiyotik değildirler. Yoğurt ve kefir probiyotik değil prebiyotiktir. Yani içeriklerindeki bakteriler bağırsaklarımızda koloni kuramazlar. Yoğurt ve kefirin dost bakterilerin besini olduklarını söylemek yanlış olmaz.

Prebiyotik etki sağlayarak floranın gelişmesine dolaylı ve kısıtlı bir katkıları söz konusudur. Ayrıca yoğurt ve kefir içindeki bakteriler sınırlı çeşitliliktedir. Bir diğer husus ise kefir ve yoğurt bakterileri tür içeriklidir suş içermezler.  

Bactovis Probiyotikte Kullanılan Suşlar Nereden Tedarik Edilmektedir ?

Bactovis Probiyotik içerisinde yer alan 4 patentli suş, dünyanın en büyük ve en prestijli probiyotik üreticisi olan Chr Hansen (Danimarka) firmasından tedarik edilmektedir.Chr Hansen 1874 yılında kurulmuştur.Dünyada yenilen her 3 ekmekten birinin mayasını, her 3 peynirden birinin kültürünü, her 4 yoğurttan birinin mayasını üreten ve alanında pazar lideri olan bir şirkettir. Chr Hansenin en önemli mottosu olan  " Herkes suş üretebilir ancak Chr Hansen'in suşları kesin çalışır " cümlesinde ne kadar haklı olduklarını, Bactovis probiyotik ürünümüzün her geçen yıl kendi kendine büyüyen satış rakamlarına bakınca daha iyi anlamaktayız. Chr Hansen, izole edip patentlediği probiyotik suşlarının klinik çalışmalarının tamamını insanlar üzerinde yaparak, ilaç titizliğinin çok üstünde klinik referanslara sahiptir. Yapılan tüm klinik çalışmalar JAMA, The Lancet gibi çok yüksek impact faktörlere sahip dergilerde yayınlanma başarısına ulaşmıştır. Bactovis Probiyotik içerisinde yer alan BB-12® suşuna ait 400 klinik çalışmanın 200'ü insanlar üzerinde yapılan klinik çalışmalardır(1). Bactovis Probiyotik içerisinde yer alan bir diğer suş olan LA-5®'e ait 150 akademik yayın ve 60 dan fazla insan klinik çalışması mevcuttur(2).

(1) https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/bb-12

(2) https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/la-5

LA-5® and BB-12® are registered trademarks of Chr. Hansen A/S. 

References  

1 EFSA Panel on Biological Hazards (BIOHAZ). EFSA Journal. 2015;13:4331.
2 Shioya M, et al. Journal of Nutritional Food. 2000:33-4. 
3 Shioya M, et al. Journal of Nutritional Food. 2000:18.
4 Chatterjee S, et al. J Assoc Physicians India. 2013;61(10):708-12. 
5 de Vrese M, et al. J Dairy Res. 2011;78(4):396-403.  
6 Sheu BS, et al. Am J Clin Nutr. 2006;83(4):864-9.  
7 Sheu BS, et al. Aliment Pharmacol Ther. 2002;16(9):1669-75. 
8 Linn YH, et al. Probiotics Antimicrob Proteins. 2019;11(2):638-47. 
9 Nord CE, et al. Clin Microbiol Infect. 1997;3(1):124-32. 

 

Bactovis Probiyotikte Kullanılan DRCaps Kapsüllerinin Avantajı Nedir?

Bactovis probiyotikte kullanılan Drcaps kapsülleri, aside dirençli kapsüllerdir.Mide asidinden etkilenmez ve çözünmezler. Bu kapsüller ince bağırsağa ulaştığında açılır ve dağılır. Dolayısıyla probiyotik mikroorganizmalar mide asidinden etkilenmeden bağırsağa ulaşmış olurlar. Şayet bu kapsül teknolojisi kullanılmamış olsaydı 10 milyar canlı bakterinin tamamı bağırsağa ulaşamayacaktı.Bu kapsül teknolojisini kullanmakla tüm mikroorganizmaların canlı bir şekilde yuvalarına ( ince bağırsağa) sağ salim ulaşmaları sağlanmaktadır. DRCaps kapsülleri çam ağacının kabuğundan elde edilen Hidroksi Propil Metil Selüloz isimli bileşenden imal edilmekte olup tamamen doğal ve vegan bir içerik sağlar.

Chr. Hansen, dünya genelinde yüzlerce ürüne probiyotik özellikleri katmak için doğal bakteri kültürleri geliştiren bir biyoteknoloji şirketidir. Şirket, 1874 yılında Danimarka'nın Hoersholm kentinde Christian Ditlev Ammentorp Hansen tarafından kuruldu. O zamandan beri, şirket doğal gıda koruyucuları, probiyotikler, kültürler, enzimler ve renklendiriciler gibi gıda ve sağlık endüstrilerinde kullanılan birçok farklı ürün geliştirdi.

Chr. Hansen'in ürettiği probiyotik suşlar diğerlerinden farklıdır çünkü şirket, yıllar boyunca doğal kaynaklardan özenle seçilmiş bakteri suşlarını geliştirmek için büyük bir yatırım yapmıştır. Bu süreçte, farklı kaynaklardan yüzlerce probiyotik suşu izole ettiler ve bunların etkinliğini ve güvenliğini test ettiler. Bu çabalar sonucunda, şirket birçok farklı probiyotik suşu geliştirdi ve bunları çeşitli gıda ve sağlık ürünlerinde kullanıma sundu.

Chr. Hansen'in probiyotik suşlarının üstünlükleri arasında şunlar yer alabilir:

  1. Güvenilirlik: Chr. Hansen, yıllar boyunca yaptığı araştırmalar ve testlerle, ürettiği probiyotik suşların güvenli ve etkili olduğunu kanıtladı.

  2. Çeşitlilik: Şirket, çok çeşitli probiyotik suşları geliştirdi, bu da farklı sağlık faydaları sağlayabilecekleri anlamına gelir.

  3. Kalite: Chr. Hansen, probiyotik suşlarının yüksek kalitede olduğunu garanti etmek için sıkı kalite kontrol prosedürleri kullanır.

  4. Uzun ömür: Şirketin probiyotik suşları, üretim sırasında ve depolama sırasında stabil kalır ve raf ömrü uzundur.

  5. Dünya genelinde kabul görmüşlük: Chr. Hansen, dünya genelinde birçok ülkede kullanılan probiyotik suşlar üretir ve bu suşların sağlık faydaları konusunda çok sayıda bilimsel araştırma bulunmaktadır.

Özetle, Chr. Hansen, yıllar boyunca geliştirdiği doğal probiyotik suşları ile birçok farklı sağlık ve gıda ürününde kullanıma sunulacak yüksek kaliteli ve güvenli ürünler üretmektedir.

 

 

TAKVİYE EDİCİ GIDA ONAY NUMARASI : 000189-04.08.2015

Kargo Bilgilendirme
Cuma günü 16:00 dan sonra verilen siparişler pazartesi günü kargoya verilecektir.

Müşteri Değerlendirmeleri

Öne Çıkan Ürünler